Lammas zine, 28.4.2005

Alavudelta ponnistaa Arkadia, powermetallia soittava ryhmä jonka tavoitteet ovat kohtalaisen korkealla: keikka Roskildessa ja mahdollisesti jopa oman musiikkityylin luominen. Näihin tavoitteisiin saattaa vielä olla jonkun verran matkaa mutta yritystä kuitenkin löytyy, koska jo kolmatta demoa pukkaa bändiltä pihalle ja kuulemma kehitys on myös ollut jatkuvasti nousujohteista. Powermetal ei ehkä ole itselläni ensimmäinen mielikuva bändistä ja vaikutteiksi ilmoitetaankin Iron Maidenia, Metallicaa ynnä Sentencedia, joten kyllä se enemmän sinne perinteisemmän hevin suuntaan se ajatus tätä kuunnellessa kantautuu. Kolmen kipaleen rieskasta poimin ainakin todella vahvat Iron Maiden vaikutteet päällimmäisenä ja kyllä lätyltä on helpohko blokkailla muitakin mainittuja bändejä.

Bänditoiminnan peruspilari, eli biisien sävellystyö on miehillä siinä mielessä ihan hyvin hanskassa, että rallit kuulostavat loogisilta kokonaisuuksilta ja sovitukset on tehty fiksusti mutta toisaalta kappaleiden riffit ovat aika peruskauraa eikä yksikään biisi astu esiin minään hittinä. Melodioita on myös paljon biiseihin mietitty ja ihan hyvällä tyylitajulla nämäkin on enimmäkseen toteutettu, mutta liian suoraan tässä Maidenilta kuitenkin pöllitään juttuja. Laulu on myös oma lukunsa demolla ja ensimmäisenä sanoisinkin, että puhtaiden vokaaleiden käyttö on aina aika riskaabeli veto koska niitä käyttäessä on epäonnistumisen riski huomattavasti örinä-tulkintaa suurempi. Laulaja AJ Valkama on päättänyt kuitenkin lähteä kliinillä heavy-tulkinnalla liikkeelle, mikä tietysti musatyylin huomioon ottaen on aivan loogista, mutta aivan ei ole ääni vielä kohdallaan. Joissain kohdissa laulaja onnistuu oikein hyvin mutta muuten ääni koko ajan vähän hamuaa oikeaa nuottia ja muutenkin joku epävarmuus kuuluu soundista. Myös muukin soitto vähän hakee koko ajan ja hätäilyn maku jää kielelle tuotosta kuunnellessa. Täysin toivotonta meininki ei kuitenkan ole vaan yritystä ja soittotaitoa kuitenkin löytyy mutta se yhteensoitto ei vain vielä oikein kulje toivotulla tavalla.

Arkadiaa vaivaa eniten ehkä pieni hakeminen koko ajan ja homma kuulostaa siltä, ettei perusvarmuutta ole hankittu meininkiin. Bändin myös kannattaa todellakin treenata kaikki soiton osa-alueet kuntoon ennen studioon menoa, koska melkein hyvä ei ole riittävän hyvä ja efekti biisin hyvältä soundaavuuteen on aivan helvetin suuri jos soitto on timanttia. Biiseihin myös lisää omia ideoita ja sellaista kritiikkiä ettei nyt ihan suoraan otettaisi joltain Maidenilta niitä kitaraharmonioita ja muita juttuja, niin kyllä tästä toimiva paketti saadaan. Uskon vahvasti, että bändin motivaatio ja asenne on enemmän kuin kohdallaan joten nyt joka sorkka vaan treenaamaan juttuja niin seuraava demo on sitten jo rautaa.

reviewer:
Olli Herranen
Desibeli.net, April 2005


Kolmen kappaleen kiekon julkaissut, “katkeruuden nimiin vannova Arkadia” aikoo luoda oman tyylisuuntansa ja esiintyä jonain päivänä vielä Roskilden festareilla. No ei puutu Alavuden powermetalli nelikolta ainakaan tavoitteita, vaikka matkaa isoihin parrasvaloihin vielä onkin. Iron Maiden – Sentenced linjoilta vaikutteita imenyt yhtye runnoo biiseihinsä reilusti kitaraa, höystäen keitosta satunnaisilla kosketinosuuksilla. Suurimmat ongelmat ovat vokalistipuolella, sillä laulaja ei tunnu päättävän millä tyylillä laulaa – englannin lausuntakin ontuu pahasti. Niin laulu kuin koko paketti toimii hetkittäin näppärästi, mutta toisinaan ei taas tippaakaan. Toteutus laahaa mutta ideaa löytyy, joten odotellaan vielä hetki sitä Roskilden keikkaa. 3/5

reviewer:
Mika Roth
Imperiumi.net, 16.3.2005

Alavudelta ponnistava metallikokoonpano Arkadia on määrätietoisesti lähtenyt The Krossing Point demollaan kaatelemaan perinteisiä heavy metallin raja-aitoja, tavoitteenaan luoda musiikilleen aivan omanlainen tyylisuunta, jopa oma genre. Näin soittajat saatteessaan mainitsivat, joten on siis syytä ottaa selvää kuinka nämä kaverit onnistuvat osittain suuruudenhullussa tavoitteessaan.

The Krossing Point koostuu kolmesta suoraviivaisesta, mutta melodisesta metallibiisistä. Kappaleissa on kuultavissa vaikutteita aina powermetallista perinteisempään 80-luvun metalliosaamiseen saakka. Biisit ovat pääpainoisesti hyvinkin kitaravetoisia, kitarariffeillä ja melodioilla on biisikokonaisuuksia ajatellen suuri rooli. Kappaleet sisältävät myös tarkoin harkittuja kosketinosuuksia, joilla on suuri merkitys materiaalin onnistuneen tunnelmallisuuden luojana. Bändin vokalistin ulosanti on monipuolista. Tuotos esittelee lauluosuuksia raivokkaasta laulannasta aina tuskaiselta kuulostaviin puhtaisiin vokaaleihin saakka. Laulajan pienoiseksi heikkoudeksi paljastuu englannin lausuminen, sillä paikoitellen epäselvä arkulaatio kuulostaa epäilyttävästi siltä, että laulajalla olisi juuttunut nauhoitus-sessioiden ruokatunnilla kuuma perunanpuolikas kurkkuun.

Arkadian erikoisia sovitusideoita kuunnellessa huomaa selvästi bändin kokeilevan soittotyylin, joskus sovitusideoiden koukerot osuvat hämmästyttävän hyvin kohdalleen, mutta taas toisinaan biisien melodioita tai tunnelmia ei saada pysymään kasassa loppuun saakka. Bändille täytyy antaa suuri tunnustus peräänantamattomuudesta ja korkealle asetetuista tavoitteista. Itse materiaali vaatii vielä pientä hiomista täysin toimiakseen, mutta yrityksen puuttumisesta bändiä ei voi ainakaan syyttää. 3,5/5

reviewer:
Olli Rinnekangas
Hardcoresounds, 15.3.2005

Arkadia, a finnish band that comes from Alavus was formed in 2002 by 5 friends. Since then bands name was "My Cathedral". They released one demo in 2002 that contained five songs. Soon after that the band decided to change their name into Arkadia which sounds much more reliable name for a power metal band. In 2004 the band released their first demo under the new name that contained 3 new songs. The demo got good credits and the band got the change to play live and develop themselves as a live band.

Latest work from the band is "The Krossing Point", third demo that consists of three brand new tracks. Arkadia plays power metal and the guitars play very big part in their songs. Arkadias sound comes from high mountains and the atmospheric sound that the guitars make are very shocking and catchy. I can see some similarity to another finnish band Sentenced which I bet the band has gotten some influences from. Arkadia has created a very going musical outlet and it makes you into a good mood when you come to home from a hard day at work. The main thing in this album that impresses me the most is the heavy guitar riffs. They just hit my brains and I love to way Arkadia plays. "The Krossing Point" begins with "Lytic". It is the most melodic song in the album and it has the same touch that Sentenced has in their albums. Second track is titled as "Road Of Rails" and it continues the valuable red line that Arkadia creates. This song has the best guitar solos I have heard in a long time. The last song is the one that touches me the most. It begins with a beautiful synth solo that sounds really outstanding. "On The Rusty Ring´s Shore" ends the demo nicely and the result of this demo is good.

Going in veins of Sentenced Arkadia has succeeded to create three catchy and heavy metal ballads. The result is good and I suggest everyone who likes Sentenced to order this copy from the bands website. This one is definitely worth trying out. Good work from Finland! 3/5

reviewer:
Arto Mäenpää
Noise, 2005

Alavutelainen Arkadia on räiminyt kolmannen omakustanteensa kasaan. Megadethin mieleen tuovat tyylikkäät kannet lupasivat keskivertoa parempaa demomeininkiä.

Demolla on kolme biisiä, ja ensimmäinen eli Lytic on niistä paras. Se tuo soundillisesti ja soitannollisesti mieleen aikansa kovinta mättöä tehneen Cryptic Slaughterin. Vielä kun lisätään mausteeksi alkuaikojen Iron Maiden ja muutama muu 80 – luvun alun orkesteri, niin ollaan aika lähellä Arkadian musiikin yleisilmettä.

Lyticilla ja kahdella muullakin biisillä paistaa poikien ikä ja rajalliset instrumenttien käsittelytaidot läpi. Soitto on koko ajan lähellä taitojen ylärajaa, mikä tekee kunnianhimoisista sävellyksistä hellyttävän kömpelöitä, mainittu Lytic mukaan lukien.

Kolmas kipale, On the Rusty Ring`s Shore, on uskomatonta huttua kaoottisine rytmeineen ja sarvipäisen kotieläimen mieleen tuovine lauluosuuksineen. Koska toisena biisinä kuultava Road Of Trails ei tarjoa sekään mitään maailmoja syleilevää, joudun valitettavasti rokottamaan oikein kunnolla.

Mutta älkää missään nimessä masentuko, kyllä maailmaan metallia mahtuu ja jokaisen bändin jokainen soittaja on joskus ollut opetteluasteella. 2/5

reviewer:
Jari Kuusisto

(C) Arkadia, 2003-2010
site design by Mikko Järvenpää